Во последните 24 часа во Србија се регистрирани 14.717 инфекции со коронавирус од 30.288 направени тестови.

Од последици на вирусот починаа 28 лица.

На болничко лекување во моментот се наоѓаат 2.768 пациенти од кои 113 се приклучени на респиратори.