Скијање: Слаломот во Аспен за Мирер, светскиот Куп за Хиршер

Швеѓанецот беше најбрз по двете возења во американскиот зимски центар со време 1:27,97 минути. Австриецот е севкупен победник во сезоната, Јансруд е шампион во супервелеслалом, Фил во спуст, а Пинтуро во алпска комбинација

Скијање: Завршниот спуст во сезоната за Доминик Парис

Италијанецот во Аспен оствари време од 1:33,07 минути за седми триумф во најбрзата скијачка дисциплина, вкупно осми во Светскиот куп. Неговиот сонародник Петер Фил го освои второто место, трет беше Јанка од Швајцарија