Сали за МИА: Неколку болници како „црвени зони“ за евентуален бегалски бран од Украина, засега состојбата е мирна

Состојбата со евентуален бран на бегалци од Украина засега е мирна и досега единствена здравствена услуга на бегалец од Украина е раѓањето на едно девојче во...

Порака од Владата на Грција: Не се чуваат празни кревети на Одделите за интензивна нега за BИП пациенти

Обвинувањата на претседателот на Федерацијата на вработените во државните болници во Грција (ПОЕДИН), Михалис Јанакос дека на Одделите за интензивна нега во грчките болници се чуваат...

МЗ: Погребалните претпријатија доставуваат тела до семејствата, а не болниците

Министерството за здравство соопшти дека вечерва на неколку медиуми беа објавени неточни информации дека Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби по грешка испратиле тело на...

Девет болници добија нови респиратори преку Програмата за развој на ОН

Десет респираторни машини резервирани преку Програма за развој на Обединетите нации (УНДП) се распределени во девет болници низ земјава. Универзитетската Клиника за инфективни болести и фебрилни...