Обвинение за лекарка од Демир Капија, по телефон лекувала дете кое по пет дена починало

Спротивно на Договорот, здравствената помош ја укажувала без да изврши непосреден физикален преглед на детето, ординирала терапија и неговата состојба ја следела со телефонски известувања, не...

Заев од Виница: СДСМ инвестира во сегашноста и иднината, нема да дозволи повеќе ВМРО-ДПМНЕ да ја растура државата-владејачката партија денеска претстави 5 кандидати за градоначалници

ВМРО-ДПМНЕ не може да испорача проекти на граѓаните, бидејки ова ВМРО-ДПМНЕ е изданок на режимот којшто е навикнат да ги краде народните пари, затоа е опасно...

Починатата 25 годишна девојка од ковид-19 не била вакцинирана, а била лице со церебрална парализа

Од епидемиолошката анкета нема детали каде девојката се заразила, дали веќе лекарите утврдиле и кластер на луѓе од веселба или од некој друг настан.На Универзитетската Клиника...

ОЈО: Екс градоначалник на Демир Капија обвинет за злоупотреба на службената положба

Обвинетиот од 21 февруари во 2015 година до 12 октомври во 2017 година, како одговорно лице - градоначалник на општината ја искористил службената положба и прибавил имотна корист за друг во износ од 1.177.476 милиони денари