Дали Мајка Тереза навистина била светица

Активистите Ирена Цветковиќ и Петрит Сарачини за и против: Која била навистина Мајка Тереза, за нејзините дела, за сите контраверзи околу финансиската нетранспарентност на донациите кои ги добивала, дали била финансирана од диктатори и дали пружала медицинска нега или го величела страдањето

Саити: Парите ќе се делат по проценка на штетите

Парите што до сега се собрани во Црвен Крст, (650 илјади евра на двете сметки) стојат на страна и никој не смее да ги чепне без одлука на извршен одбор и без критериуми за поделба, информираше генералниот секретар на Црвениот крст, Саит Саити