Колумнистот на Њујорк Тајмс и нобеловец Пол Кругман доаѓа во Скопје

 Американскиот професор, водечки колумнист во Њујорк Тајмс и нобеловец Пол Кругман, доаѓа во Скопје. Кругман ќе има 30-минутно обраќање на отворањето на годинешната конференција на Економскиот...

(Колумна)Бесими :Финансиски форум – СЕФФ 2021: Економско заздравување и забрзување на растот по Ковид

Министерството за финансии на почетокот на овој месец ја организираше Првата годишна конференција на тема „Економско закрепнување и раст по Ковид“ во рамки на Економскиот и...

На Економскиот форум ќе се потпишат договори за имплементација на мобилноста на луѓе, стоки и услуги

Границите лесно се поставуваат, но отстранување на границите е тежок процес. За жал, ние бевме сведоци на тоа, требаше веројатно година дена да се постават границите,...