Царовска: Наставата ќе биде со физичко присуство се додека дозволува епидемиолошката состојба

Министерката Мила Царовска очекува дека Владата на седница денеска ќе донесе одлука за почеток на учебната 2021/2022 година со физичко присуство на наставата, по препорака од...

Филипче: Се подготвуваме за Ковид наесен, се надеваме дека ќе избегнеме полошо сценарио

Евентуално полошо сценарио сo Ковид-19 наесен би значело поголема концентрација на луѓе во затворени простории, дополнителен број на заболени од сезонски грип што може да доведе до пренатрупување на болниците со пациенти и тоа да не може да се изменаџира. Ова сценарио, како што вчера нагласи министерот за здравство Венко Филипче, би можело да се избегне, но доколку се случи, здравствените власти ќе го дочекаат подготвени