Филипче: Епидемијата на морбили ќе трае околу две недели

Според министерот за здравство, најголем проблем во однос на невакцинираноста кај нас се децата кои одат во градинка, затоа што кај децата кои ќе тргнат во прво, односно, второ одделение сериозно е висок опфатот со вакцинација