Погубната политика на Владата може да доведе до епидемија на ХИВ/СИДА

Oдлуката на Владата ги скрати парите за превенција за ХИВ. Во буџетот за наредната година предвидени се само 439 000 евра од потребните 1 057 000 евра. На Македонија и се заканува епидемија од ХИВ

Во Македонија за шест месеци ќе избувне епидемија од ХИВ и СИДА

Владата драстично го намали буџетот за превенција на ХИВ и ја стави земјата во опасност од епидемија која може да избувне во наредните шест месеци до една година, предупредуваат Граѓанските организации