Европскиот парламент денес бира претседател, ситуација без преседан

Седум кандидати се пријавија за да го заменат германскиот социјалист Мартин Шулц кој одлучи дека ќе се врати на германската политичка сцена. Оваа ситуација е навистина невообичаена за ЕП