Бродска несреќа во Танзанија: Бројот на жртви се искачи на 207

Танзанскиот претседател Џон Магуфули вчера нареди апсење на одговорните за бродоломот. Несреќите во езерото Викторија се честа појава бидејќи сопствениците на бродовите не ги запазуваат стандардите за пловидба. Сличен инцидент во 1996 година однесе над 500 човечки животи