Зоран Милески-Кичеец на слобода до правосилност на затворската казна

За укинување на мерката домашен притвор, тој понудил имот како гаранција во вредност, според неговиот адвокат Александар Новаковски, од 240.000 евра, а позитивно мислење дала и обвинителката Вилма Русковска, па одлуката по жалбата од Апелација за тригодишната затворска казна во случајот „Рекет“ ќе ја чека на слобода