Најнова студија: Смртоносните поплави во Европа-повик за будење на човештвото!

Рекордните врнежи што предизвикаа смртоносни поплави во Западна Европа во јули, беа предизвикани  од климатските промени поттикнати од човекот и оваа веројатност сега е поголема од...

ООН: Светот во наредните години ќе се соочи со покачено ниво на затоплување од 1,5 Целзиусови степени

Обединетите нации денеска излегоа со најнов извештај за Климатските промени со кој предупредија, дека во наредните две декади температурата ќе прогесира за над еден Целзиусов степен...

Се топи ,„вечниот мраз“ во арктичките предели на Русија-Глобалното затоплување ги загрижи научниците

Феноменот на вечен мраз во арктичките предели на Русија, ризикува да исчезне, со појавата на секојдневно топење. Неколку метри длабока и тврдо – замрзната мешавина од...