Филипче се сретна со хирурзите од „8 Септември“, најдено е привремено решение за операционите сали

Најдено е привремено решение за оперативниот програм за идната недела. Ќе се бара постојано решение за користење на операционите сали во ГОБ „8 Септември“ во време...

Ковид-19 кај медицинскиот персонал: Позитивни 36 здравствени работници во ГОБ „8 септември“

По тројца анестезиолози и интернисти, 25 медицински сестри и пет болничари кои се ангажирани на одделенијата каде се лекуваат позитивни и сомнителни случаи се заразени со...

ГОБ „8 септември“ се заблагодарува за донациите од македонските фудбалери и иноватори

Од ГОБ „8 септември“ изразуваат јавна благодарност до македонските фудбалски репрезентативци за донираната медицинска опрема во борбата против ковид-19. За иницијативата и акцијата што ја почнал...