Сведок во „Таргет-Тврдина“: Мијалков, Грујевски и Николиќ имаа пристап до прислушуваните броеви

Според обвинителниот акт, преку три системи за следење на комуникациите во УБК, во периодот од 2008 година до 2015 година, незаконски биле следени 4.286 телефонски броеви за кои воопшто не биле издадени судски наредби. Комуникацијата била следена пред да бидат издадени судски наредби и по завршување на траењето на важноста на 1.541 број или вкупно 5.827 телефонски броеви. Прислушувани биле над 20.000 граѓани

Денеска пресуда за Грујевски, неговите соучеснички под голем притисок

НОВА ТВ од неофицијални извори, дознава дека шесте обвинети како соучеснички во ова дело се соочувале со огромни притисоци и закани кон нивните семејства за да не сведочат против Грујевски

Завршни зборови во Тврдина 2

За денеска се закажани завршните зборови на обвинителите од СЈО и од одбраната во случајот за уништување на 2.047 службени списи, од кои 22 се однесуваат на...