Ана Петровска во трка за градоначалник на Скопје со иницијативата „Зелен хуман град“

Поранешната директорката на Државниот инспекторат за  животна средина, Ана Петровска преку граѓанската иницијатива „Зелен хуман град“ влегува во трката за градоначланик на Град Скопје Петровска најави...

Зелен хуман град почнува со собирање на потписи за советничка листа и градоначалник на Град Скопје

Активистичката коалиција ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД официјално го почнува процесот за собирање потписи за независна листа кој ќе се одвива во сите подрачни одделенија на ДИК на...