Јакимовски: Aдминистрацијата ќе се префрли во нова зграда, со цел поквалитетни услуги за граѓаните

Тој рече дека со префрлањето на целата администрација на едно место ќе се зголеми контролата, но и дисциплината на работењето на општинската администрација. Кандидатот на ГРОМ...

Партиски трки за градоначалници: Во фотелја на СДСМ ќе седнат и без книшка, ВМРО анкетира

Во политичките партии почна изборот на кандидати за градоначалници и советници коишто ќе се тркаат на локалните избори во октомври годинава. Во Социјалдемократскиот сојуз јавниот повик...

Портрет Јакимовски: Секои локални избори кандидат на различна партија

Актуелниот градоначалник на Карпош, Стевчо Јакимовски, на секои локални избори настапува како кандидат на различна политичка партија. Тој првиот градоначалнички мандат го освои како кандидат на...