Задолжителен карантин за холандските туристи кои летуваат на охридско-струшката ривиера

Околу триста холандски туристи кои моментално летуваат на охридско-струшката ривиера, при враќање во својата земја одат во задолжителен карантин од 10 дена, по најновата одлука на...

Македонските државјани од недела во Холандија ќе влегуваат со сертификат, тест и задолжителен карантин

Холандија од утре ја става Северна Македонија како земја со висок ризик. Патниците од Северна Македонија кои се целосно вакцинирани од утре ќе можат и понатаму...

На аеродромот „Свети Апостол Павле“ во Охрид слетаа првите туристи од Холандија

Со чартер-лет на туроператорот „ТУИ“ денеска на охридскиот аеродром „Свети Апостол Павле“ од Ајндховен пристигнаа првите туристи од земјите на Бенелукс кои, организирано преку агенција, ќе...

Иновација: Холандија со најдолга соларна патека за велосипеди што произведува струја

Властите на холандската централна покраина Утрехт ја отворија, како што велат, „најдолгата соларна патека за велосипеди во светот“, поврзувајќи на тој начин одржлив извор на енергија...