Ковид-19: Активни 18.498 случаи, Германија ја врати С. Македонија на листата на ризични земји

Бројот на активни случаи секојдневно се зголемува. Според вчера објавените податоци од Институтот за јавно здравје (ИЈЗ), нивниот број во државава достигна 18.498 од кои повеќе...