Јанева неделава ќе го поднесе вториот Извештај за работата на СЈО

СЈО е обврзано на секои шест месеци да даде отчет до Собранието и Советот на јавните обвинители за активностите, финансиите, кадровската екипираност, вклучително и напредокот во истрагите

Јанева најавува засилено темпо на распити

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска во писмена изјава до медиумите најавува дека во следниот период ќе има зголемена фреквенција на лица во Специјалното обвинителство

Прегласната смрт на Коста Крпач

  Со смртта на Коста Крпач, сведок во еден од случаите на СЈО, полека започнува да се затвора старото поглавје во државата чие име мафија одамна...