Адвокатот и советник на СЈО, Александар Тортевски и адвокатот Звонко Давидовиќ дебатираат за најновите обвиненија на Специјалното јавно обвинителство; дали судиите се подготвени на највисоките функционери да им изрекуваат евентуални пресуди? какви притисоци може да изврши власта да го спречи функционирањето на СЈО?