Британија парично го казнува Фејсбук за случајот Кембриџ аналитика

Тоа ќе биде прва казна за компанијата поради скандалот, кој ја загрози репутацијата  и поради кој нејзиниот извршен директор Марк Закерберг сведочеше во април во Конгресот во САД за податоците на корисниците кои компанијата ги направила достапни за трети лица

Фејсбук „крадел“ лични податоци од корисниците и преку игрите

Фејсбук крадел лични податоци на неговите корисници дури и преку игрите, тврди поранешниот менаџер на компанијата Сенди Паракилас, додавајќи дека профилите на социјалната мрежа претставуваат „стока...

Мозила престана да се рекламира на Фејсбук

Организацијата Мозила е првата голема организација која се откажа од рекламирање на Фејсбук по контроверзната ситуација со злоупотреба на податоци од страна на Кембриџ Аналитика. Директорката...

Фејсбук отфрла вина – шокирани од злоупотребата на Кембриџ аналитика

Социјалната мрежа Фејсбук соопшти дека се шокирани што се измамени со употребата на податоци од своите корисници од компанијата Кембриџ Аналитика истакнувајќи дека ја разбираат сериозноста...