Во кафе „Горки“ ќе се одржи деликатесен книжевен базар “Кај тарабите“- нови наслови, пита од јаболки и топол салеп

За Ника Гавровска од „Гаврош“, малиот книжевен деликатесен базар е еклектичен спој од книжевни приказни, приказни од кујната и човечки приказни. По примерот на многу градови...

500 000 книги од Капиталниот проект завршија во подрум

Овие книги што сега се во магацинот на НУБ „Свети Климент Охридски“ и во депоата на Археолошкиот музеј и Музејот на ВМРО чинат 5 милиони евра. За целиот проект за печатење и преводи на книги, треба да се платат 9 милиони евра.