ЛП: Повикот на Груевски за „одбрана“ е опасна манипулација

Од партијата укажуваат дека брзото решавање на политичката криза во Македонија, ќе го ослободи целиот регион од сегашниот опасен тек на настаните и од реалните грижи и стравувања, кои инаку се се појасно изразени во земјите од регионот

ЛП: Укинување на програмата Кембриџ

Либералната партија денеска преку соопштение потсетува на аномалиите во македонското образование, кое довеле до тоа системот да биде како што велат, без тежина и предгаат мерки за негово враќање кон стандардите

ЛП ги утврди кандидатските лиси за претстојните избори

Претседателот Ивон Величковски е носител во првата, потпретседателот Кире Бузлиев во втората, Даница Јованова од Кавадарци во четвртата, а економистите Данчо Марковски од Велес и Кице Мицковски од Ресен се носители во третата и петтата единица, соодветно