(Фото) Музеј на пропаднати врски во Загреб: Од венчаници до секира, камен од жолчка, силикони, забни протези…

По секој прекин на некоја врска, остануваат спомени и секакви „сувенири“ од несудената љубов. Некои ги кријат по куќата, други ги фрлаат или ги даваат некому,...

Претседателот Пендаровски денеска го посети музејот Бенаки во Грција

Претседателот Стево Пендаровски во рамки на официјалната посета на Хеленската Република денеска го посети музејот Бенаки. При посетата на музејот Бенаки претседателот Пендаровски ја разгледа  архивата...

Донирани 46 лични предмети на големиот македонски поет Анте Поповски во Музејот на македонската борба за самостојност

На иницијатива на Музејот на македонската борба за самостојност, семејството на големиот македонски поет Анте Поповски донира 46 лични предмети, соопшти директорката на музејот, Даниела Николова...