Грчкото министерство за здравство до невакцинираните здравствени лица: Ако се вакцинирате, ќе се вратите на работа

Министерството за здравство на Грција им дава можност на невакцинираните здравствени работници да се вратат на работа, доколку примат прва доза на вакцина против ковид-19, но...

Икомому: Ниту сакаме поделби, ниту стигматизираме со мерките за невакцинирани лица

Најавените рестрикции за невакцинираните лица против ковид-19 не се донесени за поделби во општеството, ниту за стигматизација, истакна портпаролот на грчката Влада, Јанис Иконому во интервју...