Создадени се услови за Кривичен да им одреди притвор на пратениците

Откако Собранието едногласно изгласа да им се одземе имунитетот на пратениците Крсто Мукоски, Јохан Тарчуловски, Жаклина Пешевска, Љубен Арнаудовски, Љупчо Димовски и Сашо Василевски, создадени се...

Бејли: Одговорност за виновниците и почитување презумпција на невиност

Во изјава дадена пред законодавниот дом Бејли рече дека Амбасадата на САД заедно со претставниците на ЕУ во Македонија го следат развојот на настаните по приведувањата поврзани со насилствата во Собранието

Денеска напладне собраниска комисија за имунитетот на пратениците

Претседателот на Собранието, Талат Џафери ги доставил до Комисијата за деловнички и мандантно -имунитетни прашања барањата за одобрување на притвор на пратениците Крсто Мукоски, Љубен Арнаудов,...