Пресуда на суд во Њујорк: Десет години затвор за Александар Жуков, рускиот „крал на измамите“

Судија во Њујорк го осуди рускиот државјанин Александар Жуков на десет години затвор за предизвикување на една од најсофистицираните операции за дигитална измама во историјата на...

Со одлука на судот во Париз: Никола Саркози осуден на една година затвор

Поранешниот француски претседател Никола Саркози во четвртокот беше осуден од судот во Париз на една година затвор за илегално финансирање на неуспешната кандидатура за реизбор во...

Европски суд за човекови права: Русија да ги признае истополовите бракови

Европскиот суд за човекови права донесе пресуда со која се повикува Русија да ги признае истополовите заедници. Кремљ веднаш реагираше, наведувајќи дека истополовите бракови во Русија...