Судот во Стразбур пресуди во полза на скопјани исклучени од централно греење

Европскиот суд за човекови права оцени дека Северна Македонија не го заштитила имотот на лицата кои не сакале да ја подмират фиксната сметка за топлинска енергија на исклучените станови од мрежата за централно греење, откако оцени дека во случајот имало прекршување на членот 1 од Протоколот 1 на Европската конвенција за човекови права

Русковска: Изречената санкција е добра, Милески може да се појави како сведок

Дали обвинителката ќе вложи жалба, ќе реши по примање на пресудата, но не исклучи можност Кичеец да се појави како сведок по предлог на обвинителството или на одбраната во дополнување на доказна постапка во случајот против првообвинетиот во случајот „Рекет“, Бојан Јовановски и второобвинетата, Катица Јанева.

Откако призна вина во случајот „Рекет“: Милески денеска ја добива пресудата

Судењето против првообвинетиот Бојан Јовановски, кој се сомничи дека сторил кривично дело „перење пари и други приноси од казниво дело“, и за второобвинетата Катица Јанева за „примање награда за противзаконито влијание“ и за „злоупотреба на службена положба и овластување“ продолжува во петок