Адвокатите на Груевски од Врховен бараат да се одложи казната затвор

Адвокатите на екс премиерот Никола Груевски оваа недела до Врховниот суд доставиле Барање за вонреден правен лек за преиспитување на пресудата за „Тенк“и Судот да дозволи одложување...

Завршува судењето за Труст: Денеска пресуда за Кочан, Авировиќ и Ватиќ

Тројцата се обвинети дека здружени во конзорциум, со фалсификувани документи за сопственост на механизација и кадровска екипираност добиле тендер на ЕЛЕМ за ископ на јаглен во Суводол за 17 милиони евра