Прва правосилна пресуда во предмет на СЈО

Специјалното јавно обвинителство соопшти дека е донесена прва правосилна пресуда за предмет што го води ова обвинителство. „Во предметот „Таргет-Тврдина“ е раздвоена кривичната постапка за едно...

Хелсиншки: Вранишковски го доби случајот против Македонија во Стразбур

Постапката во Стразбур беше иницирана од Хелсиншкиот комитет за човекови права во името на „Православната охридска архиепископија“, како верско здружение на коешто не му беше дозволено да се регистрира на национално ниво

Денеска пресуда за Грујевски, неговите соучеснички под голем притисок

НОВА ТВ од неофицијални извори, дознава дека шесте обвинети како соучеснички во ова дело се соочувале со огромни притисоци и закани кон нивните семејства за да не сведочат против Грујевски

Пресуди за Диво Насеље: Доживотни казни, песни и полугол обвинет

Пресудите се изречени по две основи „Терористичка организација“ и „Тероризам“. Осудени се вкупно 33 лица, од кои 7 на доживотен затвор 13 лица на 40 години, 6 на 20 години, едно лица на 18 години затвор, две на 14, едно на 12 и три на 13 години затвор