(Директно) Презентација на стратешкиот инвестициски проект „Соларен парк Стипион“-Обраќање на премиерот Заев и првиот човек на „Акуо Енерџи“Ското

Премиерот Зоран Заев, заедно со Ерик Ското, претседател на француската компанија „Акуо Енерџи“ како и францускиот амбасадор Сирил Бомгартнер, ќе се обратат по повод реализацијата на...

Презентација на европскиот проект за циркуларна економија – „Синдерела“

Градежниот институт „Македонија“ и Макстил АД Скопје денеска ќе го презентираат проектот „Синдерела“ за циркуларна економија и искористување на отпадот како ресурс. „Синдерела“ е комплексен истражувачки...

Прво електрично теренско возило на Тесла: Сајбертрек е отпорен на куршуми со калибар од 9 мм.

Автомобилот ќе се продава во три верзии, со еден, со два или со три електрични мотори. Во зависност од моделот, батериите ќе бидат со досег од 402, 482 и 805 километри. Пикапот со максимална дополнителна опрема може да постигне брзина од 96,6 километри на час за 2,9 секунди. Цената на најефтиниот модел е од 39,900 американски долари, додека тромоторниот ќе чини 69,900 долари. Производството на „Сајбертрак“ е планирано да започне кон крајот на 2021 година

Поткуп: Судот и јавноста ќе ја видат оригиналната снимка од ПИМ

Заев и неговите адвокати побараа од Судот да не се исклучува јавноста кога ќе се гледа снимката во судница, бидејќи „само јавна презентација на целосната снимка ќе може да врати дел од изгубената чест и углед на премиерот“