Проектиран на 4,4 милијарди денари: Изгласан Буџетот за 2022 година, за капитални инвестиции 37,8 милијарди денари

Македонското Собрание, по петдневна расправа, вечерва со 63 гласа „за“, 36  „против“ и ниту еден „воздржан“ го донесе Буџетот за следната година. Буџетот е проектиран на...

Потврда на проекцијата на приходи: „Џонсон&Џонсон“ очекува 2,5 милијарди долари од продажба на вакцини во 2021 година

Американскиот фармацевтски гигант „Џонсон&Џонсон“ денеска ја зголеми годишната прогноза за профит и потврди дека очекува заработувачка од 2,5 милијарди американски долари од продажбата на вакцината против...

НБ за државната каса во вториот квартал: Нето приливи од 69 милиони евра, девизните резерви во плус за 94,5 милиони евра

Народната банка попладнево соопшти дека во вториот квартал од годинава кај трансакциите со нерезиденти остварени се нето приливи од 69,1 милиони евра. Позначајни нето приливи се...

Усвоен Буџетот за 2020 година: Приходите 3,6 милијарди евра, расходите – 3,9 милијарди

Буџетот за опозицијата е неразвоен и претставува предизборно купување на граѓаните, за власта, пак, е во согласност со растот на домашната економија и во насока на фискална стабилизација

Истражување на ОН: Меси со двојно поголеми приходи од 1.693 фудбалерки заедно

Споредбата излезе на површина во време на женското Светско првенство што се одржува во Франција на кое фудбалерките дигнаа глас и побараа поголеми бонуси за настапи. Најдалеку отидоа американските репрезентативки кои поднесоа тужба против Фудбалската федерација на САД за полова дискриминација со забелешки  дека нивните машки колеги се фаворизирани во делот на подготовки, на медицински персонал и на патувања