Ковачевски: Приоритети на новата Влада се справување со енергетската глобална криза и подобрување на животниот стандард на граѓаните

Претседателот на СДСМ и мандатар, Димитар Ковачевски, денеска го достави составот на новата Влада и програмата за работа на Владата до претседателот на Собранието, Талат Џафери,...

Главни приоритети на КОП26: Ограничување на температурата и намалување на емисиите на јаглерод диоксид

Наредните денови на Конференцијата на Обединетите Нации (ОН) за климатски промени КОП26 во Глазгов, ќе се дебатира за нацрт-договорот со која се повикуваат земјите да ги...

Филипче: Во тек е трансформација на договорите на сите работници од определено на неопределено време

Како следни приоритети, министерот за здравство ги наведе реконструкцијата на котларата во Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во Скопје и на покривот на Заводот за нефрологија во Струга. Паралелно со тоа е најавен и почетокот на градежните активности во Специјалната болница за респираторни болести во Отешево, изградбата на целосно нова амбуланта во општината Сарај и два целосно нови блока за болните во Психијатриската болница во Демир Хисар