Дума: Не сум потпишал ништо за што нема докази, политиката не влијаела

Каде е местото на Лекарската комора, како треба да се заштити од политички влијанија, за политиката која е длабоко навлезена меѓу лекарите. Како да се спречи одливот на лекари во странство, да се врати нивното достоинството и довербата кај пациентите, за притисоците и случаите за кои смета дека треба нови истраги

Кирацовски: Се вршат притисоци врз вработени да протестираат пред ДИК

Дополнителниот заменик-министер за информатичко општество, Александар Кирацовски информира дека од повеќе институции во земјава добиле информации дека на вработените во истите им се врши притисок од...

Независниот синдикат за култура обвинува на предизборни притисоци

Власта се обидува предизборно да изврши притисок врз вработените во институциите кои работат на полето во културата, обвинува Виктор Илиески од Независниот синдикат на културата. Како...