Бугарија нема да протера руски дипломати

Бугарија нема да протера руски дипломати поради „Случајот Скрипал“, изјави денеска бугарсиот премиер Бојко Борисов. Тој истакна дека Бугарија, која претседава со Европската унија, треба да...

Шчербак: При судир на Русија и НАТО, Македонија би била легитимна мета

Рускиот амбасадор во Македонија рече дека македонската страна не обезбедила никакви докази дека дипломатот што се протерува се занимавал со одредени активности што излегуваат од дипломатскиот статус, нарекувајќи го потегот остар и непријателски чекор и најавувајќи одговор од Москва