Кривична против возачот на министерот Бесими за сообраќајката пред Влада

Пријавениот, на 07.02.2022 околу 19:15 часот, управувајќи патничко возило „шкода“ со скопски регистарски ознаки на бул.„Св.Климент Охридски“ во Скопје, не застанал на вклучено црвено светло на...

Протести ширум светот против Амазон

Групата блокираше магацини и во Германија и во Холандија. Климатските активисти и синдикатите на „Црн петок“ протестираа низ Европа и светот пред магацините  на Амазон, компанија...

Пакистанскиот парламент ја одобри хемиската кастрација во новиот закон против силување

Пакистанскиот парламент го одобри новиот закон против силување што на судовите им дозволува да наредат хемиска кастрација за некои престапници и предвидува формирање специјални трибунали за...

Судот му пресуди на Николоски од ВМРО-ДПМНЕ во случајот против Заев, ама барањето за отштета е неосновано

Граѓанскиот суд – Скопје денеска делумно го усвои тужбеното барање за клевета на премиерот Зоран Заев против потпретседателот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски. При читање на...

ХОПС и Мрежата за заштита од дискриминација ја обвинија Комисијата за заштита од дискриминација за недоволна сензитивност

Здружението ХОПС Опции за здрав живот Скопје и Мрежата за заштита од дискриминација се обратија до Комисијата за спречување и заштита од дискриминација со претставка за...

Четворица обвинители: Во случајот Алмир треба да се суди за убиство

Со преквалификацијата е сторена повреда на основните начела за Законот за јавно обвинителство како што се начелото на законитост, непристрасност, објективност и заштита на слободите и правата на човекот и граѓаниниот кои воедно се и основни темелни вредности н Уставот на РМ