Шекеринска: Убедена сум дека на избори ќе одиме како 30. членка на НАТО

Таа како одговорна министерка во ресор, кој е директно врзан со членството во НАТО, предупреди на опасноста од заговарање идеи за поништување или повторно отворање на Договорот од Преспа, без кој, нагласи, нема членство во НАТО, нема стопроцентна безбедност, стабилност, сигурни граници и обезбедена иднина

Шекеринска: Дополнителни 7.000 денари за сите припадници на Армијата од 1 март

Вицепремиерката и министерка за одбрана при денешната посета на касарната „Јане Сандански“ во Штип, најави дека платите на сите цивилни лица во Армијата ќе бидат дополнително зголемени за 10 проценти, а со почетокот од март сите припадници на Армијата кои имаат над тригодишни договори ќе успеат да добиваат месечно издатоци за станарина

Шекеринска: Случајот „Рекет“ покажа дека никој не е над законот

Не го креваме веќе телефонот на судии и на обвинители да им кажеме што да прават. И пораката од почетокот на владата беше иста - законот мора да важи за секој. Случајот „Рекет“ и сите истраги поврзани со тоа покажаа дека навистина никој не е над законот, вели во неделното интервју на Радио Слободна Европа, вицепремиерката и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска

Шекеринска: Лицемерие е да прашувате за името на Армијата, а за патни налози и плата не ви пречи Северна

Македонското Собрание, во рамки на 126-та седница, со 63 гласа „за“, без „против“ и „воздржани“ и по скратена постапка го донесе Законот за измени и дополнувања на Законот за служба во Армијата. Министерката за одбрана Радмила Шекеринска образложувајќи го, рече дека влегла во МО за да оствари две големи цени - влез на земјата во НАТО и армијата да биде ценета, и оти вели, сега може да каже дека овие две цели се постигнати

Македонецот Станковски ги пречека Заев, Шекеринска и Џафери на носачот на авиони „Хари С. Труман“

Со посетата на носачот на авиони „Хари С. Труман“, еден од најимпресивните репрезенти на моќта и на комплексниот систем за ефикасни оперативни задачи за одржување на безбедноста, мирот и сигурноста во светот и со средбата со адмирал Џејмс Фого, ја комплетираме сликата за најмоќната воено-безбедносна алијанса на светот и за припадноста на Северна Македонија во најсилниот систем на колективна безбедност, вели Заев