Шкариќ: Истата секунда штом заврши вонредната состојба, продолжуваат изборните дејствија

Универзитетскиот професор Светомир Шкариќ смета дека изборните дејства треба да продолжат во истиот момент штом заврши вонредната состојба. „Истата секунда штом ќе заврши вонредната состојба, продолжуваат...

Талат Џафери: Законот ги диктира моите одлуки

Уставот е јасен, вели претседателот на Собранието, укажувајќи дека законските рокови за сите изборни дејства не може да се кратат. Битката за закон за јавното Обвинителство нема да може да се води преку скратување на законските рокови предвидени за изборниот процес