ЕУ и УНДП се повлекоа од реновирање на зграда во Косово, бидејќи била поврзана со соработник на фашистите, Џафер Дева

Проектот е спорен бидејќи сопственикот на зградата, покојниот политичар Џафер Дева, бил соработник на германските окупатори за време на Втората светска војна. Европската унија и Програмата за развој на Обединетите...

(Фото) Филипче на Фејсбук: Гинекологија Чаир е реновирана и опремена по сите европски стандарди

Современо опремен и целосно реновиран по сите европски стандарди e ургентниот центар во Специјалната болница за гинекологија и акушерство во Чаир, напиша министерот за здравство, Венко...

Реновирани амбулантскиот дел, Ургентниот центар и чекалната на детска Клиника

Амбулантскиот дел, Ургентниот центар и чекалната во Универзитетската клиника за детски болести во изминатиот период беа комплетно се реновирани со цел унапредување на условите за третман...

Штипската болница по европски пари за две Одделенија

Директорот Ален Ѓеорѓијев вели дека проектите се аплицирани во соработка со Центарот за развој на Источно-планскиот регион и се однесуваат за реновирање на Инфективното одделение и за набавка на апарати за физикална терапија