Златна параолимпијка планира еутаназија по Рио

Францускиот весник Ле Парисиен објави потресна приказна за златната олимпијка Марике Верворт, која во Рио на Параолимписките игри ќе се обиде да го освои својот последен медал во кариерата, а по настапот озбилно размислува за еутаназија, која е легална во Белгија.