Роаминг како од дома: ЕУ се договори за продолжување на Уредбата за роаминг до 2032 година

Преговарачите на државите членки и Европскиот парламент денеска постигнаа договор за новата Уредба за роаминг, што го продолжува сегашниот систем за користење на мобилни телефони во...

„Roaming free“: Од 1 јули ќе нема тарифи за граѓаните на шесте земји од Западен Балкан

Инспирирани од Европската Унија (ЕУ), воспоставивме и создадовме средина во која граѓаните на земјите од Западен Балкан ќе можат безбедно да ги користат своите мобилни телефони...

Габриел: Балканот никогаш досега не бил толку високо на ЕУ агендата

Подобро да сте целосно земја членка, отколку да имате ситуација како онаа на Бугарија и Романија со механизам на верификација кој дава впечаток дека станува збор за втора категорија европски граѓани.

Се намалуваат цените на разговори и роаминг меѓу Македонија и Бугарија

Документот овозможува регулаторните тела на двете држави да почнат процедура со која ќе ги поттикнат операторите да склучат договори за пониски цени при разговор, пораки и интернет во роаминг