Со одлука на Влада: Еднострано раскинат договорот за рудникот „Иловица“

Како причина за тоа, како што наведуваат од владината прес-служба, е наведено дека концесионерот и по четири години од склучување на договорот немал поднесено барање со целосна неопходна документација за издавање на дозвола за експлоатација на минерални суровини

Владата ја одзеде концесијата на Еуромакс за Иловица – од „Здрава котлина“ најавија журка

На денешната владина седница била донесена одлука да се одзeде концесијата на „Еуромакс“ за рудникот Иловица. Во информацијата која ја доставило Министерството за економија пишува дека...

Порака од протестниот марш во Босилово: „Стоп за рудникот Иловица-Штука“

Жителите на двете села ги повикаа политичарите да донесат одлука што ја ветиле и во интерес е на граѓаните. Во поворката што почна од фудбалското игралиште и мина низ општинскиот центар се појавија и градоначалникот на Босилово, Зоран Зимбаков, потоа в.д. градоначалникот на Ново Село, Горан Цветков и пратеничката од ДОМ, Лилјана Поповска

Жителите на Богданци апелираат до Владата против работата на Казандол

Министерот за економија, Крешник Бекташи денеска на прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање рече дека ревизијата во ова министерство за концесијата е завршена и дека што се...