Џафери побара обезбедувањето да го отстрани Ѓорчев од говорница

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Ѓорчев денеска во Собранието излезе на говорница без да добие дозвола од претседателот на Собранието Талат Џафери. По неколку предупредувања, Џафери нареди...