Заев: На денешната седница на Влада, ќе се распределуваат ресорите

Заев рече и дека уште денеска би сакал да се сретне со лидерот на ДУИ Али Ахмети за да може да продолжи договарањето за замениците министри, директорите на јавните претпријатија и агенции и распределбата на експерти во владините органи

Уставен суд не поведе постапка за мандатите на градоначалниците

Уставниот суд на денешната седница не поведе постапка за оценување на уставноста на Иницијативите на Министерството за локална самоуправа и Светскиот Македонски Конгрес, за продолжување на...

Собрание: Насилство, дивеење, претепани пратеници и заспана полиција

Возила со специјалци почнаа да пристигнуваат дури откако пратениците веќе беа повредени. Лошата реакција на полицијата ја призна и министерот за внатрешни работи кој најави дека ќе побара одговорност од сите ангажирани во Оперативниот штаб, затоа што полицијата не реагирала на време