Серијата „Преспав“ ќе биде прикажана на фестивалот „Filmski Susreti Nis“

Серијата „Преспав“ ќе биде прикажана на 56-от Фестивал на актерски остварувања во српската кинематографија, „Filmski Susreti Nis“. „Преспав“ учествува во придружната фестивалска програма „ТВ регион“, заедно...

Многумина се офајдија од серијата „Македонија“, за публиката ни епизодa

Серијата имаше за цел да го амортизира ефектот на опозициските „бомби“, односно да го прикаже Груевски како жртва на сплетките на странскиот фактор во државава. Но, до крајниот рок, 4 септември во 2017 година, кога „Јадран филм“ на Винко Грубишиќ, мораше да испорача цела прва сезона од серијалот, не беше снимена ниту една епизода

Агенција за филм повратила дел од средствата за серијата „Македонија“

Агенцијата за филм на Република Македонија известува дека ги вратила назад првите 300.000 евра државни пари од хрватската продукција „Јадран филм“ како последица на неисполнувањето на...

Несторовски асистира, Трајковски погоди, Палермо победи (ВИДЕО)

Македонските репрезентативци во главната улога во втората победа на екипата од Сицилија во Серија А во оваа сезона. Несторовски додаде за првиот и четвртот гол за гостите што, пак, беше дело на Трајковски