Велика Британија и Северна Ирска ги признаваат македонските сертификати за вакцинација

Да имаат примено комплетна вакцина (две дози) најмалку 14 дена пред да пристигнат во Велика Британија; да бидат вакцинирани со некоја од следниве вакцини: Оксфорд/АстраЗенека, Pfizer...

Сертификати за лица со имунитет во борбата против коронавирусот

Експерти предупредуваат дека користењето сертификати како механизам за враќање на оздравените луѓе на работа, е прерано. Мартин Шнел, професор по социјална филозофија и етика на здравствениот систем од Универзитетот Витен/Хердеке, вели дека предвремените повици за укинување на мерките се знак за „несигурни општества“