Шахпаска: Зголемувањето на вработливоста  кај младите останува приоритет на Министерството за труд и социјална политика​

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска учествуваше на работниот состанок на Управувачкиот комитет на Проектот „Образование за вработување во Северна Македонија Е4Е“, поддржан...

Средба Шахпаска – Канем: Северна Македонија е лидер во регионот во  унапредувањето на човековите права, родовата еднаквост и борбата против родово базираното насилство 

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска, денеска имаше средба со извршната директорка на УНФПА Наталија Канем, како и со Алана Армитаж, директорка на регионалната...

Шахпаска на Меѓународна конференција за жените Ромки: Со политики против родови стереотипи и сексизам создаваме општество кое интегрира

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска учествуваше на 8. Меѓународна конференција на жената Ромка, во организација на Советот на Европа во Стразбур, на која...

Шахпаска: Досега реализирани 85% од Оперативниот план на активни програми и мерки за вработување

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска имаше работна средба со директорот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија Абдуш Демири на кој...

Шахпаска: Згрижувачко, еднородителско семејство e исклучителен пример за хуманост

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска во Општина Радовиш го посети згрижувачкото, еднородителско семејство на Наталија Гура. Таа згрижува две малолетни дечиња, братче...

Шахпаска за Утрински Брифинг: Пензискиот фонд е во стабилна состојба-со пензиската реформа, пензиите ќе се усогласуваат и ќе растат

И во време на економска и здравствена криза од која беа погодени сите држави во светот,  не само нашата, успеавме редовно да ги исплаќаме пензиите на...

Шахпаска: Интензивно работиме на јакнење на капацитетите на ромската заедница

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска се сретна со оперативната директорка на Програмската канцеларија на Советот на Европа во Скопје, Лејла Дервишагич. Со...

Шахпаска: Пописот ќе ни овозможи реална слика за потребата од отворање на нови Дневни центри за лица со попреченост

За да можеме како Министерство за труд и социјална политика, за да може локалната самоуправа како партнер, за да можат и невладините организации да бидат вклучени...