Синдикатот и Министерствотo не се договорија, продолжуваат преговорите за уште десет дена

Денеска се одржа последната работна средба помеѓу Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) и Министерството за образование и наука закажана од овластениот помирувач. На...

Денес ќе се оддржи последната работна средба меѓу Синдикатот и Министерството за образование

Денеска ќе се одржи последната работна средба помеѓу Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) и Министерството за образование и наука закажана од овластениот помирувач...

Оние коишто протестираа вчера пред СОНК се најверојатно изманипулирани или неинформирани, вели Неделков

Досега сме имале многу штрајкови и секогаш сме излегувале со резултати, меѓутоа вакво т.н. спонтано собирање на двапати не личи на просветни работници, рече Неделков Претседателот...

(Видео) Незадоволни членови од синдикатот се собираат пред седиштето да изразат револт за одлуката штрајкот да се стави во мирување

Претседателот на СОНК пред само неколку часа изјави дека Советот на Синдикатот одлучил штрајкот да се стави во мирување додека трае мирното решавање на спорот а...