Одбраната за случајот „Насилства во Центар“ бара да се одложи судењето

Судијката Татјана Михајлова од Основниот суд Скопје не го одложи денешното рочиште за насилството и нарачаните шамари за поранешниот градоначалник на Општина Центар, Андреј Жерновски. Михајлова...

Одложено судењето за „Триста“: Обвинетиот е болен, СЈО бара проверка

Судењето за предметот на Специјалното јавно обвинителство „Триста“ е одложено за 21 ноември, поради неприсуство на обвинетиот Ѓоко Поповски, поранешен помошник-министер за внатрешни работи. Адвокатите на...